Omgeving

Home / Omgeving

Chalet Porlezza op Camping International

De omgeving van Porlezza leent zich uitstekend voor uitstapjes. Porlezza zelf is een schilderachtig dorpje gelegen aan het meer. Het Lugano meer is de kleinste van de drie grote meren in het gebied. Vanuit Porlezza kunt u een boottocht maken en de plaatsjes aan het meer bezoeken. Zo kunt u in het hoogseizoen met de boot naar Lugano. De toeristinformatie zit in het centrum van Porlezza aan de boulevard. Daar verkopen ze ook de boot tickets.

De markt

Op zaterdagmorgen is de markt in Porlezza ook zeker een bezoekje waard. In het hoogseizoen is er ook een wisselende markt met van allerlei spullen.

Het meer

Het meer is goed in één dag met de auto rond te rijden (ca. 110 km). Aan het meer vele pittoreske dorpjes, bijvoorbeeld Gandria, Morcote, Bissone.

Piano meer

Vanaf de camping is het 5 km lopen naar het piano meer. Dit is een prachtig natuurgbied waar het heerlijk wandelen is. Bij het meer is een restaurantje.

Como meer

Het Como meer staat bekend om zijn grote villa’s, deze vormen een bijzondere attractie aan het meer. Het meer is 46 km lang. Het Como meer ligt 15 km vanaf de camping. U kunt verschillende plaatsen per boot aan het Como meer bezoeken. In Menaggio kunt u een dagkaart voor de boot kopen (hop-on, hop-of)

Como

Stad aan het Como meer. Como heeft een mooi park en het is er heerlijk wandelen langs de oevers van het meer. Foto,s Vanuit Como kunt u met de funicolare, het kabelspoortje, een rit omhoog maken naar de top van de Monte Brunate. Het uitzicht is buitengewoon mooi. Vanaf deze hoogte is het Romeinse en middeleeuwse grondplan van de oude stad te herkennen.

Villa Balbianello

Een bezoek aan Villa Balbianello is zeer de moeite waard. De tuin en de villa zijn te bezichtigen. De Villa ligt op een prachtige locatie, op de punt van het schiereiland Lavedo bij Lenno. Vanaf de villa en tuin hebt u een schitterend overzicht over het Como meer.

Villa Carlotta

Villa Carlotta en de botanische tuin. De villa en de botanische tuin zijn te bezichtigen. In mei is de tuin op z'n mooist. Vanaf de villa heb je een prachtig uitzicht op het Comomeer en het schiereiland Bellagio. De villa uit 1690 is gelegen in Tremezzo aan het Como meer.

Wandelen in de bergen

Te veel om op tye noemen, maar mooie routes zijn bijvoorbeeld Val Cavargna, Monte Bre, Monte Boglia en Sasso Grande. Mendrisio en het ongerepte Val Di Muggio.

Lugano

Op een halfuur rijden vanaf Porlezza, ligt Lugano. Een mondaine Zwitserse stad, met een prachtige subtropische bloemenpracht en promenade. Je kunt er heerlijk wandelen over de lange promenade met zijn bloemenpracht en chique winkels en je ondertussen vergapen aan al die dure auto’s die er rondrijden. Vanaf Lugano kunt u met een kabelbaantje naar de Monte Bré.

Menaggio & Cadenabbia Golf Club

Zeer mooi gelegen golfbaan tussen het meer van Lugano en het Como meer. Een uitdagende, goed onderhouden 18-holes baan, met veel niveau verschil. Het is op een na de oudste golfclub van Italië. De golfclub beschikt over een prachtig clubhuis, waar u heerlijk kunt eten. Vanaf de baan heeft u af en toe een mooi doorkijkje over het meer. De golfbaan ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Porlezza.

Het balkon van Italië

Monte Sighignola (1302 meter) wordt het balkon van Italie genoemd. Ten zuid-oosten van het meer ligt monte Sighignola. Vanaf hier kunt u hele meer van Lugano overzien. Bij helder weer zijn de besneeuwde toppen van de Alpen zichtbaar. Het balkon van Italie is te bereiken door via de zuidkant van het meer naar Lanzo te rijden.

Milaan

Milaan is vanaf de camping goed bereikbaar. De stad, op nog geen 100km van Porlezza, heeft vele bezienswaardigheden waaronder een prachtig overdekt winkels centrum.

Monte Galbiga 1691M hoog

Het kruis op de berg is vanaf de camping goed is te zien. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het Como meer, Porlezza, camping en meer van Lugano. Te bereiken via Ponna en dan via een smalle bergweg naar Rifugio Venini. Bij de refugio kunt u wat eten en drinken en de auto parkeren. Hierna is het ongeveer nog dik 20 min lopen naar het kruis. U wordt beloond met een prachtig uitzicht.

Castello

Castello is een heel mooi oud berg dorpje. Het ligt tegen de rotswand aangeplakt. U kunt er
mooie wandelingen maken en u heeft een prachtig uitzicht over het meer.

Het olijven pad

Het olijvenpad is zeer de moeite waar. Het loopt vanaf Gandria richting Portlezza. U loopt langs het meer over een pad met heel veel mooie planten en bloemen. Onderwg komt u een paar restaurantjes tegen. Het pad staat goed aangegeven en is autovrij.

Gandria

Gandria is een oud Zwitsers vissers- en smokkelaarsdorpje. Vele trappetjes brengen u naar mooie doorkijkjes en leuke kunstwinkeltjes. Een bezoek aan Gandria is goed te combineren met het olijven pad.

Moto Guzzi

Bezoek het museum. De fabriek en het museum is te vinden in Mandello del LARIO.